1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Дневните температури ще се понижат с още 3-4 градуса

Дневните температури ще се понижат с още 3-4 градуса

Въздушната маса над страната ще бъде неустойчива и ще се развива купесто-дъждовна облачност

Днес от север, със слаб до умерен вятър, ще продължи да прониква хладен въздух и дневните температури ще се понижат с още 3-4 градуса, преобладаващите максимални температури ще бъдат – между 27° и 32°, в София – около 27°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция „Фокус” Христо Христов, дежурен синоптик.

Въздушната маса над страната ще бъде неустойчива и ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевична дейност. Над Източна България преди пладне ще преобладава слънчево време, впоследствие и там облачността ще се увеличи и вечерта на отделни места краткотрайно ще превали. Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-високо от средното за август – през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието преди пладне ще преобладава слънчево време, впоследствие облачността ще се увеличи и вечерта на отделни места, главно по северното крайбрежие ще превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 28°-31°. Температура на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.