1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Доброволци от гасенето на пожара на Витоша са предложени за наградата почетен знак на София

Доброволци от гасенето на пожара на Витоша са предложени за наградата почетен знак на София

Решението ще бъде взето на редовното заседание на Столичния общински съвет в четвъртък

Доброволци от гасенето на пожара в Бистришко бранище на Витоша са предложени за удостояване на почетен знак на София. Решението ще бъде взето на редовното заседание на Столичния общински съвет в четвъртък, 8 ноември.

Предложените за награда доброволци са Александър Александров, Любомир Велинов, Румен Борисов, Ясен Цветков, Димитър Димитров, Благой Тошев, Володя Янков, Станил Ереев, Илка Савова, Ирина Вълчовска, Юлиан Веселинов, Евгени Тошев и Бойка Пейчева.

"Отделяйки от личното си време, рискувайки здравето и живота си, положиха много усилия за овладяването и погасяването на пожара", мотивират се вносителите на доклада. Помощта им при бедствието е определена като героизъм и себеотрицание, пише "Дневник".

По време на гасенето на пожара през лятото възникнаха спорове между доброволците и властите. Причината беше в организацията на работа, която в първите дни и двете страни определяха за слаба. В крайна сметка пожарът, разразил се в трудната за гасене местност, беше овладян с огромната помощ на стотици доброволци.

Докладът е внесен от кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на съвета Елен Герджиков, секретаря на общината Ралица Стоянова и председателя на комисията по образование, култура и наука Малина Едрева, която е и глава на групата съветници на ГЕРБ. Първоначалното предложение е дошло от БСП.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.