1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Доброволци ще чистят 11 парка тази събота

Доброволци ще чистят 11 парка тази събота

Почистването се организира за трета поредна година от международната природозащитна организация WWF

Полетно почистване на 11 природни парка на България ще се проведе тази събота - 14 май.

Ще бъдат обработени площи в парковете "Витоша", "Рилски манастир", "Златни пясъци", "Врачански Балкан", "Русенски Лом", "Странджа", "Шуменско плато", "Българка" (край Габрово), "Сините камъни" (край Сливен), "Персина" (до Белене) и "Беласица".

Почистването се организира за трета поредна година от международната природозащитна организация WWF. Традиционно в него се включват хиляди доброволци.

Участниците ще се занимават и с поддръжка на туристическите маршрути, на маркировката и местата за отдих, като ще поставят и възстановяват информационни табели в природните паркове.

Тази година кампанията е под мотото "Те не могат. Ти можеш". Тя цели да напомни, че дивите животни не могат сами да почистят боклука, който хората оставят в техните "домове" - природните паркове, както и че запазването на естествения вид на тази защитени територии зависи от отговорното поведение на посетителите им.

Организаторите ще набавят всички необходими принадлежности за почистване (найлонови ръкавици и чували), а на някои места е осигурен и транспорт за желаещите да се включат.

Повече информация за сборните пунктове и началните часове на инициативата по места може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.