1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Два пъти повече пожари са регистрирани тази година в Добричка област

Два пъти повече пожари са регистрирани тази година в Добричка област

Снимка:

От началото на годината огнеборците са гасили над 590 пожара

Два пъти повече пожари са регистрирани тази година в Добричка област. Това е равносметката на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН) в Добрич, предаде радио “Фокус”.

От началото на годината огнеборците са гасили над 590 пожара. За сравнение, техният брой през 2010 година за същия период е бил 247. Небрежността на гражданите при боравене с открит огън и електроуреди, както и метеорологичните условия в района това лято – горещини и почти никакви превалявания от дъжд, са основните причини за инцидентите. 50% от пожарите в областта са резултат от безотговорно отношение на хората. С голям дял са пожарите в сухи треви. Такива случаи има във всичките осем добруджански общини.

В Добричка област, също както и на други места в страната, се провежда Седмица на пожарната безопасност. Организирани са дни на отворените врати във всички районни служби. На площад “Свобода” в Добрич се проведе демонстрация на дисциплина “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и демонстрации на противопожарни действия с участието на клуб “Млад огнеборец”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.