1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Две неправителствени организации ще строят приют за кучета в София

Две неправителствени организации ще строят приют за кучета в София

Снимка:

Разрешителните за приюта ще бъдат придвижени възможно най-бързо, обеща кметът на столицата Йорданка Фандъкова

Две неправителствени организации - българска и австрийска, ще строят приют за кучета на общински терен в София. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова след среща с техни представители. Едната организация е австрийската "Помощ за животните", която ще подаде техническите параметри за приюта си.

Инициативата е на организацията Енимал Рескю, която и сега стопанисва приюта в Богоров, уточни Фандъкова. Първоначалният проект на български природозащитници е за 300 кучета. Разрешителните за приюта ще бъдат придвижени възможно най-бързо, обеща кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция КРОСС.

„Днес в Съвета по приватизационния фонд се гледа докладът на г-жа Бояджийска за отпускане на средства на първия етап от изграждане на софийския приют, но аз й възложих да поиска средства и за втория етап, за да не губим време. Става дума за прибирането на две хиляди кучета на стойност 3 милиона лева", посочи столичният градоначалник.

Йорданка Фандъкова каза още, че се придвижва и въпросът с общинския приют в Кремиковци, който ще е за 2000 кучета. Той ще се прави на два етапа, като първите 1000 кучета ще бъдат прибрани още през октомври.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.