1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Движението за автомобили остава ограничено по пътя от Варна за Кабакум заради свлачище

Движението за автомобили остава ограничено по пътя от Варна за Кабакум заради свлачище

Експертите предполагат, че ВиК-авария е довела до свлачищния процес

Движението за автомобили остава ограничено по пътя от Варна за Кабакум заради свлачище. Преди дни близо до автобусна спирка се свлече насипът под тротоара. За това кратко време свлачището се е разраснало 4 пъти. Ако свличанията продължат със същите темпове, голяма е вероятността от този процес да бъде засегнат курортния комплекс Слънчев ден, смятат експертите, информира БНТ.

Около 30-40 метра се е свлякъл насипът под пътя и тротоара. Голяма е опасността този процес да продължи. Сегашното свличане е довело до образуване на подземна кухина под самия път.

Експертите предполагат, че ВиК-авария е довела до свлачищния процес. Свличане в района е имало и преди две години. Тогава земната маса прехвърли подпорната стена на курортен комплекс "Слънчев ден". При сегашната ситуация 50-60 метра делят свлачището от курорта.

Направен е оглед на терена. Взети са и проби от теча, установен при свличането. Според експертите единственото, което може да се направи в момента, е да се изгради подпорна стена под пътя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.