1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екоактивисти организират шествие в защита на българската природа

Екоактивисти организират шествие в защита на българската природа

То ще започне в 17.30 часа

Екокоалицията "За да остане природа в България" организира шествие в защита на българската природа днес. То ще започне в 17.30 ч. от пилоните на НДК и ще завърши в градинката на Св. Климент Охридски до парламента.

Идеята на шествието е да покаже, че природозащитниците не са се отказали от каузата си да спасят от разрушаване и  презастрояване ценните природни места на Рила, Витоша и Иракли.

Въпреки подкрепата на стотици хиляди граждани, на известни български творци и интелектуалци, журналисти и дори някои политици, българските институции отказват да спрат инвеститорските интереси, насочени към тези места, коментират екоактивистите. Те се опасяват, че следващото управление може да продължи да подлага българската природа на системно унищожение.

Акцията има за цел да припомни и конкретните искания на природозащитниците, отправени към държавните власти - да се спрат от експлоатация незаконните ски лифтове на Паничище и Картала в Рила, да се спре строителството на комплекса "Ривърсайд Вилидж" на Иракли на "Суис Пропъртис", както и да бъдат спрени дейностите на "Витоша Ски" на Витоша, свързани с изграждането на нова ски зона./dnevnik.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.