1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екологичният туризъм може да достигне оборот от 470 милиарда долара годишно

Екологичният туризъм може да достигне оборот от 470 милиарда долара годишно

“Форбс“ препоръчва наблюдение на птиците на Карибските острови и пеши туризъм по хималайските хребети на Непал и Тибет

Екологичният туризъм става все по-бързо развиващо се направление в този отрасъл на бизнеса и до шест години може да достигне оборот от 470 милиарда долара годишно. Това показват данните на Международното дружество по екотуризъм информира БГНЕС.

Списание “Форбс“ прави класация на най-добрите "зелени" маршрути в света, предпочитани от привържениците на активния отдих сред природата, без да се нанасят вреда на растителния и животинския свят. В първата десетка на екологичните туристически дестинации влизат Компас Кий – частен остров от Бахамския архипелаг, където посетителите могат да общуват с добродушни акули във водата, богатият на пещери остров Санта Крус от Галапагоските острови, сафари в Кения и рафтинг по праговете нарека Алсек в Аляска.

“Форбс“ препоръчва наблюдение на птиците на Карибските острови и пеши туризъм по хималайските хребети на Непал и Тибет. Пътеките на екологичния туризъм водят към девствената бразилска “водна страна“ Пантана и към вулканите на Коста Рика. Те разкриват приказния подводен живот на Индонезия и тайните на гигантските костенурки на Гренада. Интересното е, че екологичните пътешествия въпреки отдалечеността си излизат значително по-евтино от плажната почивна в хотелите all inclusive. Изданието отбелязва, че американският турист харчи средно по 66 долара, отдъхвайки в чужбина, и 88 долара – на територията на САЩ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.