1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екопроект в община Казанлък събира доброволци от пет държави

Екопроект в община Казанлък събира доброволци от пет държави

Проектът е на стойност 27 765 евро

Доброволци от пет държави работят по екопроект в община Казанлък, съобщиха от пресцентъра на общината. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна с 15-те доброволци от Латвия, Литва, Македония, Унгария, Полша, които са в Казанлък за реализация на проекта „Екологично развитие 2”.

В срещата участва и заместник-кметът по програми, проекти, младежка политика и хуманитарни дейности Лилия Цонкова. Проектът е спечелен от СНЦ „Младежки център за развитие – Взаимопомощ” и е на стойност 27 765 евро. Проектът е финансиран от Националния център "Младежки европейски програми и инициативи" по програмата „Младежта в действие”. Първият проект на младежката организация в Казанлък „Екологично развитие” спечели специалната награда на журито в кампанията на Министерството на околната среда и водите за 2011 г. „Зелена България”.

В период от 2 месеца – от 5 март до 5 май тази година в община Казанлък с помощта на 15 доброволци от Латвия, Литва, Македония, Унгария, Полша заедно с младежи -доброволци от Казанлък, ще се осъществят инициативи по повод Деня на водата, Международния ден на птиците, Седмицата на гората, Световния ден срещу генно-модифицираните организми, Световния ден на Земята.

Ще бъде организиран екофестивал „Копринка”, включващ почистването на язовир „Копринка”, както и различни работни ателиета за рециклиране на хартия и компостиране, представяне на екологични, туристически организации и такива, акредитирани по Европейската доброволческа служба. Ще бъдат излъчвани късометражни екологични филми, представяне на екстремни спортове, подобряване на рекорд на Гинес в леката атлетика, скаутски дейности и йога, работно ателие по траш арт, представяне на страните на участниците, запознаване на училищата в града с доброволци от други страни, пускане на чешмите в Казанлък, палатков лагер.

Идеята е да бъде направен документален филм за събитието, който ще се излъчва в регионални телевизии и в интернет. Като една от последващите дейности по проекта се планира да се изгради Стена на доброволчеството в центъра на града.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.