1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екзотични породи котки ще дефилират в Двореца на културата и спорта във Варна

Екзотични породи котки ще дефилират в Двореца на културата и спорта във Варна

Международната лицензирана изложба ще се проведе на 24 и 25 септември

Абисинска, бенгалска, девон-рекс, курилски бобтейл, мейн-кун, сфинкс, турска ангорка, шотландска клепоуха. Това са само част от екзотичните породи котки, които се очакват да дефилират  в Двореца на културата и спорта във Варна. Те, както и още десетки красиви четириноги, ще участват в международна лицензирана изложба, организирана от Съюза на фелинолозите в България на 24 и 25 септември.

До момента регистрираните за участие котки са 80, като част от тях идват от чужбина – Русия, Украйна, Германия, Гърция. Записването ще продължи до последния момент, така че броят им може да надхвърли 100.

В предстоящата изложба право на участие имат и собственици на домашни любимци, които не притежават сертификати за родословие. Те ще имат шанс да получат експериментално родословие, в което тяхната котка ще бъде вписана като първо поколение. Това може да се случи единствено след като съдиите преценят дали домашният любимец притежава присъщите характеристики на своята порода.

Регистрацията на участниците се извършва на е-mail: felinology@gmail.com. Допълнителна информация може да се получи на тел: 0878 391 133  и 052 401 754.

Съюзът на фелинолозите организира и конкурс за рисунка „Нашите приятели животните” и „Най-хубава песен или танц свързани с котка”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.