1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екзотични змии, птици и риби ще привличат посетители в Природонаучния музей в Пловдив

Екзотични змии, птици и риби ще привличат посетители в Природонаучния музей в Пловдив

Музеят вече има собствена зала за терариуми

Екзотични видове змии, птици и риби ще могат да видят посетителите на Природонаучния музей в Пловдив тази година. Това съобщи д-р Огнян Тодоров, директор на музея, предаде Агенция "Фокус".  По думите му в зала „Птици” е направена нова 6-метрова витрина, където ще бъдат сложени нови видове тропични представители на птиците. Ще има изкуствено езеро и ще прилича на биотоп. Тодоров добави, че двете емблематични витрини на музея - с анакондата и с лешоядите, са изцяло нови.

Музеят вече има собствена зала за терариуми, сега започват да се правят самите терариуми и да се обзавеждат. Изложбата на най-отровните видове змии от целия свят, която гостуваше в музея до 23 декември, е минала с небивал успех, каза още Огнян Тодоров. Над два пъти повече са били посетителите от миналите години. Тази година се очакват още по интересни и редки видове да бъдат представени на изложбата на отровни змии. Тодоров съобщи, че залата с птиците ще бъде обновена изцяло и ако се справят с финансите, ще започнат да ремонтират всички зали една по една.

В момента от музея преговарят за януари или февруари да бъде направена национална изложба на акваристи. „От цяла България ще дойдат дизайнери на аквариуми. Всеки ще декорира в музея по един аквариум, кой каквото реши – сладководни или соленоводни. Ще бъде много интересно, защото ще бъдат показани различни тропични видове сладководни и соленоводни риби, които няма къде другаде да бъдат видени, още повече на едно място”, обясни Тодоров.  По думите му музеят има постоянен контингент от посетители деца. Аквариумът особено и живата експозиция привличат много посетители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.