1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Евродепутатът Мария Неделчева ще обяви началото на обществен дебат за Дунавската стратегия

Евродепутатът Мария Неделчева ще обяви началото на обществен дебат за Дунавската стратегия

Снимка:

Пресконференцията ще се проведе на 13 май 2012 г. в зала „Изток" на Народното събрание

Евродепутатът от ЕНП Мария Неделчева ще обяви на пресконференция в Народното събрание началото на обществен дебат "Дунавската стратегия - възможност да градим регионите в Европа". Партньори на инициативата са Министерството на регионалното развитие и благоустройството и фондация „Ханс Зайдел".

В рамките на дебата ще бъдат организирани месечни срещи, на които ще се събират всички участници и заинтересовани от Стратегията страни, всеки път в различен град по поречието на река Дунав в България. Срещите с гражданите, уточняването на съответни проекти и възможните начини на изпълнение на Стратегията ще добавят ново проактивно измерение на подхода на Дунавската стратегия „отдолу-нагоре." Този подход ще гарантира партньорството между институциите и гражданите и участието на хората във вземането на решения и избора на приоритетите, които да бъдат следвани.

Пресконференцията ще се проведе на 13 май 2012 г. (неделя), от 10.30 часа, в зала „Изток" на Народното събрание. Участие в нея ще вземат председателят на Комисията по регионално развитие и благоустройство в Народното събрание Любен Татарски и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.