1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Европейска седмица на кинологията се провежда в Бургас

Европейска седмица на кинологията се провежда в Бургас

Тази година в нея участват осем държави, като за първи път се представят Германия, Андора и Испания

Породата "Български барак" ще получи сертификат от Световния киноложки алианс по време на Европейска седмица на кинологията, която се провежда в Бургас и ще продължи до 26 юни.

Това ще бъде третата българска порода куче, която ще получи световно признание, след "Българското овчарско куче" и "Българското лудогорско гонче", съобщи на пресконференция днес Аврам Петков - председател на Българския републикански киноложки съюз, цитиран от dariknews.bg.

Европейска седмица на кинологията се организира за четвърта поредна година от община Бургас със съдействието на Световен киноложки алианс, Международен киноложки съюз и Български републикански киноложки съюз, всички прояви се провеждат в Морската градина, близо до хотел "Парк". Тази година в нея участват осем държави, като за първи път се представят Германия, Андора и Испания.

В събота, 25 юни, от 20.00 ч. за първи път ще бъде представена международна изложба под егидата на Испанската киноложка федерация.

За последния ден на Европейската седмица-26 юни, неделя, отново от 20.00 ч. е предвиден шампионатът с участието на всички породи. Очаква се в тези два дни да се представят 600-700 кучета. Зрителите ще могат да видят близо 180 български овчарски кучета, 30-40 екземпляра от породата "Българско лудогорско гонче" и 10-15 кучета от породата "Български барак".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.