1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Европейска седмица на кинологията ще се проведе в Бургас

Европейска седмица на кинологията ще се проведе в Бургас

Участниците в тазгодишното изложение са от 9 държави

Европейска седмица на кинологията ще се проведе в Бургас от 18 до 26 юни. Тя се организира за четвърта поредна година от община Бургас със съдействието на Световен киноложки алианс, Международен киноложки съюз и Български републикански киноложки съюз.

В рамките на 9 дни в Морската градина, близо до хотел "Парк" жителите и гостите на града ще могат да наблюдават демонстрации, обучения, изложби и спортни състезания за кучета от различни класове и породи. Участниците в тазгодишното изложение са от 9 държави, като за първи път има представители от страните Испания, Андора и Германия - и трите с установени традиции в кинологията.

Ново не само за Бургас, но и за България тази година ще бъде провеждането на съревнования по системите за работни кучета и градско куче, въведени от Световния киноложки алианс, както и представянето на международна изложба на Испанската киноложка федерация.

В рамките на седмицата на кинологията в Бургас всяка сутрин от 09.00 ч. до 10.30 ч. ще бъдат организирани безплатни курсове по хендлинг (представяне на кучета на изложба) и по фристайл. Те ще се провеждат от международни съдии по кинология. Всички изложби и съревнования са с начален час 17 ч.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.