1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Глобиха "Винпром Пещера" за възстановено производство

Глобиха "Винпром Пещера" за възстановено производство

Снимка:

За направеното нарушение Законът за опазване на околната среда предвижда налагане на санкция в троен размер

Министърът на екологията Нона Караджова постанови да бъде наложена глоба от 15 517 лв. на "Винпром Пещера", съобщиха от ведомството. Причина за наложената санкция е, че дружеството е пуснало фабриката си край село Катуница без да уведоми за това Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ - Пловдив, съобщава Регал.бг.

За направеното нарушение Законът за опазване на околната среда /ЗОOС/ предвижда налагане на санкция в троен размер на спряната текуща месечна санкция за периода от спирането на санкцията до датата на проверката от контролните органи на МОСВ. Такава наказателна санкция се постановява за първи път, посочват от ведомството. Обект "Спиртна фабрика" в с. Катуница се стопанисва от "Винпром Пещера" АД. На 21 юли т.г. при контролна проверка експерти от РИОСВ - Пловдив са констатирали, че производствената дейност на фабриката е възобновена.

Законът за околната среда предвижда 3 дни преди започване на работа да бъде уведомена писмено РИОСВ. Дружеството не е уведомило РИОСВ и съгласно изискванията на ЗООС за периода, през който са работили, без инспекцията да знае за това /от 9 март до 21 септември т.г./, се налага санкция в трикратен размер. Текущата месечна санкция на дружеството на стойност 1179 лв. остава в сила

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.