1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Google с пилотна програма за картографиране на най-трудно достъпните места по света

Google с пилотна програма за картографиране на най-трудно достъпните места по света

Снимките ще бъдат добавени към услугата Street View

Google започва пилотна програма, чиято основна цел е да картографира най-трудно достъпните места по света. Снимките ще бъдат добавени към услугата Street View, съобщава онлайн изданието BuisnessInsider.

За целта компанията е разработила преносима камера, която е поставена в раница. Устройството носи името Trekker и е една от новите разработки на компанията за разширяването на Street View, пише "Дневник".

Камерата разполага с 15 обектива, които създават 360-градусовите панорами. Управлението на Trekker се осъществява от Android устройство. Заедно с батериите цялата раница тежи малко над 18 кг.

Желанието на Google е да сключи партньорства с туристически организации, правителствени агенции, университети и изследователи. Когато те организират пътешествия и експедиции до любопитни места, Google ще им предоставя Trekker за заснемане на маршрутите.

Компанията ще разрешава и на обикновени хора да наемат Trekker. Но те ще трябва да отговарят на доста условия и да убедят Google, че избраното от тях място действително заслужава да бъде заснето.

 

Етикети Google, Street View, Trekker
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.