1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Граждани и гости на Банско ще блокират за трети пореден ден входа на курортния град

Граждани и гости на Банско ще блокират за трети пореден ден входа на курортния град

Исканията на протестиращите са за втора кабинкова линия, нови писти и актуализиране на Плана за управление на парк „Пирин”

Граждани и гости на Банско ще блокират за трети пореден ден входа на курортния град  с искане за втора кабинкова линия, нови писти и актуализиране на Плана за управление на парк „Пирин”. Всичко това е необходимо, за да се избегнат вечните опашки от последните години, задръстванията в центъра на града и ограничаване на достъпа на автомобили в планината, предаде Дарик радио.

Председателят на инициативния комитет, организиращ протестите, Малин Бистрин обяви, че всеки ден гражданите и гостите на Банско ще блокират подстъпите към града до еднозначно решение на изпълнителната власт.

Над 1000 граждани и гости на курортния град затвориха вчера пътя за Банско в знак на протест срещу „зеления рекет”. В своите искания хората подчертаха, че няма екологични пречки, защото развитието не напуска вече съществуващите граници на ски-зоната. Решението се състои в отмяна на текст от Плана за управление на парк „Пирин”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.