1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Гражданите и фирмите в община Септември ще събират боклука в цветни кофи

Гражданите и фирмите в община Септември ще събират боклука в цветни кофи

Системата се състои от 180 жълти контейнери за опаковки от хартия, пластмаса и метал и 109 зелени - за стъклени опаковки

Цветни контейнери ще улеснят гражданите и фирмите в община Септември в разделното събиране на отпадъци от опаковки. Организацията "Екобулпак" АД, която се занимава с оползотворяване на опаковки, съобщи, че е подписала договор с местните власти в Септември.

Системата се състои от 180 жълти контейнери за опаковки от хартия, пластмаса и метал и 109 зелени - за стъклени опаковки. Част от кофите вече са поставени в населените места в общината.

Добавянето на два, а не три контейнера към наличните кофи за битова смет улеснява гражданите, твърдят от "Екобулпак". Организацията ще събира и превозва материалите, след което те ще се сортират в специално съоръжение и ще се предават за рециклиране.

Освен в Септември цветни кофи ще има и в град Ветрен и селата Варвара, Виноградец, Карабунар, Ковачево, Лозен, Семчиново, Бошуля, Ветрен дол, Злокучене и Симеоновец.

Досега "Екобулпак" е изградила системи за разделно събиране в повече от 40 общини, като миналата година е рециклирала и оползотворила над 44 хил. тона хартия, пластмаса, метал, дърво и стъкло.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.