1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кастрират бездомните кучета в Русе по нов метод

Кастрират бездомните кучета в Русе по нов метод

Споделената от германски лекари нова техника за кастрация намалява риска до минимум от следоперативни усложнения

По нов немски метод ще се кастрират животните в общинския приют в Русе. Ще го прилага ветеринарният лекар Андрей Андреев от приюта, който се завърна от едномесечна специализация в гр. Храйберг, обл. Саксония, Германия, пише dariknews.bg. Обучението е проведено във ветеринарната клиника за дребни животни на доктор Гартнер, където практикуват водещи специалисти в тази област.

По време на визитата д-р Андреев се е запознал с нови и успешни практики в областта на хирургията и ехографията. Особено ценна се оказва споделената от германски лекари нова техника за кастрация на кучета и котки. Методът намалява риска до минимум от следоперативни усложнения и ускорява процеса на работа. Андрей Андреев е лекар в приюта за животни на община Русе от близо две години.

През октомври беше един от лекторите в Резиденция Бояна на обучение на тема: “Прилагане на устойчиви практики за решаване на проблема с популацията на безстопанствени кучета”, организиран от Министерство на земеделието и храните на Република България. Форумът се организира във връзка със състоянието и размера на популацията от безстопанствени кучета в българските градове и спешната нужда от овладяването й. Дискутирано бе правилното прилагане на мерките според Закона за защита на животните.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.