1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Kaufland България дарява 20 000 фиданки за „Новата гора на София“

Kaufland България дарява 20 000 фиданки за „Новата гора на София“

Клиентите на веригата подкрепиха инициативата, разменяйки точки за лоялност от своите Kaufland Card

Kaufland България дарява 20 000 дъбови фиданки на Столична община в подкрепа на новия сезон от залесителния проект „Новата гора на София 2“. Компанията реализира инициативата съвместно с клиентите си,  които в продължение на 2 седмици имаха възможност да предоставят част от точките от техните карти за лоялност - Kaufland Card в подкрепа на залесяването. Така за втора поредна година Kaufland и милионите клиенти на компанията се включват в засаждането на най-голямата споделена гора – “Гората на Kaufland“. Тя е част от проекта на Столична община „Новата гора на София“, чиято цел е създаването на зелен пояс около столицата.

„Масовото залесяване е част от приоритетните дейности, които реализираме за опазване на околната среда. За втора поредна година осъществяваме дарителската инициатива със съдействието на нашите клиенти, а готовността, с която те обменят от точките си за лоялност, ги превръща в наши съмишленици за едно по-зелено бъдеще“, каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност“ в Kaufland България.

Инициативата "Новата гора на София“ на Столична община е насочена към трансформацията на пустеещи общински земи в зелен пояс около града. Бъдещата гора край с. Негован е разположена на площ от 137 дка. Kaufland България подкрепя инициативата в контекста на своята политика за устойчиво развитие и като част от усилията си за опазване на околната среда и климата. През 2023 г. компанията също дари 20 000 фиданки и обезпечи целия пролетен залесителен сезон. Стартът на тазгодишното масово засаждане ще бъде на 13 април и ще продължи до средата на месец май.

В периода от 25 март до 7 април 2024 г. всеки притежател на Kaufland Card имаше възможност да се включи в инициативата, като дари 100 точки, срещу които компанията пое ангажимент да закупи фиданки. Повече за политиките на Kaufland за опазване на околната среда и климата можете да видите тук: kaufland.bg/klimat

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.