1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кметове на общини по Южното Черноморие са против мораториума за забрана на строителството

Кметове на общини по Южното Черноморие са против мораториума за забрана на строителството

Те поискаха депутатите от ГЕРБ да напуснат парламента, за да не гласуват предложението на колегите им от БСП

Кметове на 4 общини по Южното Черноморие поискаха депутатите от ГЕРБ да напуснат парламента, за да не гласуват предложението на колегите им от БСП за налагане на мораториум върху всички строителни дейности на територията на 19 плажни ивици. Според представителите на местната власт, исканият мораториум е дискриминация спрямо черноморските общини, предаде БНР.

В действащия в момента Закон за устройство на Черноморското крайбрежие се допуска ниско строителство при 20 на сто плътност. Изготвените от черноморските общини общи устройствени планове отговарят на изискванията на закона. Налагането на мораториум ще спре живота по цялото Черноморско крайбрежие, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.

Има доста инвеститори и доста интересни инвестиционни намерения, но в момента тази инвеститори са малко в патова ситуация, изчакват, защото ако този мораториум се приеме, те няма какво да правят тук и чрез този мораториум директно БСП ги праща в Гърция и Турция.

Народните представители от БСП да оттеглят предложението си за забрана на строителството в крайбрежните зони или депутатите от ГЕРБ да напуснат парламента, поиска кметът на Созопол Панайот Рейзи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.