1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кметове от Пиринския край ще учредят сдружение за защита на бездомни животни

Кметове от Пиринския край ще учредят сдружение за защита на бездомни животни

Днес от 11:00 часа в сградата на община Благоевград ще се проведе събрание

Днес от 11:00 часа в сградата на община Благоевград ще се проведе събрание на кметове от Пиринския край. Те ще учредят сдружение с нестопанска цел на общините по поречието на река Струма – то ще е с името „Грижа за животните без дом".

На срещата ще се приеме устав и ще се избере управителен съвет и председател. Целите и задачите са да се помогне за разрешаването на проблема с безстопанствените животни в региона, пише "Стандарт".

Сред основните приоритети на обединението са изграждането на приют за безпризорни четириноги край благоевградското село Церово. Там ще се осигурят подходящи грижи и условия за живот на обитателите. Предвиждат се дейности, които са насочени за овладяването на популацията на безстопанствените кучета, като се спазва нормативната уредба. Редовно ще се провеждат инициативи с информационен и образователен характер сред населението по отношение на изготвянето и прилагането на образователни програми за защита на животните. Те ще бъдат запознати и с отглеждането, развъждането, обучението и търгуването на животните. Община Благоевград ще инициира разработването на проекти за участие в програми с възможност за осигуряване на средства.

Сдружението „Грижа за животните без дом" ще стимулира и диалога за постигане на съгласие в общността при идентифициране на местни нужди и проблеми, свързани с безстопанствените животни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.