1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Код "жълто" е обявен за по-голямата част от страната

Код "жълто" е обявен за по-голямата част от страната

В 20 области синоптиците предупреждават за силен вятър и потенциално опасно време

Код "жълто" е обявен за по-голямата част от страната, съобщават от НИМХ към БАН. В 20 области на страната синоптиците предупреждават за силен вятър и потенциално опасно време. Метеоролозите съветват да бъдем внимателни, тъй като прогнозираните метеорологични явления не са необичайни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, апелират още от НИМХ.

Освен очаквания силен вятър, времето ще бъде динамично и по-топло. Ще е ветровито – с умерен, в Северна България силен западен, в източните райони - югозападен вятър. Преди обяд ще бъде предимно слънчево, но около обяд от север ще започне да се заоблачава.

До вечерта на отделни места в Западна България ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София - около 19°. През нощта превалявания от дъжд ще има на много места в страната, в отделни, главно планински райони ще прегърми.

По високите части на планините вятърът ще се усили - ще бъде силен и бурен, от запад-северозапад. Облачността след пладне ще се увеличи, на отделни места краткотрайно ще превали. Ще се затопли. Максимална температура на 1200 м надморска височина ще е около 11°, на 2000 метра - 2-3°. През нощта ще започне да нахлува студен въздух, на много места ще превали, в отделни райони ще прегърми.

По Черноморието ще бъде ветровито - ще духа умерен и временно силен запад-югозападен вятър. През по-голямата част от деня ще бъде слънчево. Привечер облачността ще се увеличи. Ще бъде по-топло в сравнение с предишните дни. Максималните температури ще са 18°- 20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската е 7°-9°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.