1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Комисията по земеделие и гори на НС продължава да работи по текстовете от законопроекта за горите

Комисията по земеделие и гори на НС продължава да работи по текстовете от законопроекта за горите

Диалогът с природозащитните организации продължи по време на целия процес на подготовка на новия закон

Мероприятието на Коалицията «За да остане природа в България» на 21 ноември 2010 г. в София и Бургас изрази отново известните опасения на природозащитниците за запазването на българската гора.

На 19 ноември Коалицията се обърна с „Писмо до всички парламентарни групи относно усъвършенстване на проектозакона за горите”. Писмото е публикувано на сайта на организацията, както и предложения за изменения на текстове в проектозакона за горите.

Диалогът с природозащитните организации продължи по време на целия процес на подготовка на новия закон. На срещата на 7 октомври 2010 г. при публичното представяне на законопроекта, след като бе внесен в Министерския съвет, Коалицията настоя за промени по проблемни параграфи. Тогава неправителствените организации потвърдиха, че подкрепят новия закон като цяло, защото смятат, че е необходим и отговарящ на съвременните тенденции. Те поискаха да отпаднат определени текстове, а други – да бъдат прецизирани. Предложението бе прието от Министър Мирослав Найденов. Работната група с участие на представители на Коалицията бе сформирана и започна работа дни по-късно.

Законопроектът бе разгледан на първо четене от 41-ото Народно събрание на 16 ноември. Комисията по земеделие и гори на Парламента продължава да работи по предложенията за прецизиране на текстове от законопроекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.