1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Компания предложи на Барак Обама застраховка срещу нападение от крокодил

Компания предложи на Барак Обама застраховка срещу нападение от крокодил

Снимка:

Американският президент се очаква да получи топъл прием при посещението си в Австралия утре

Американският президент Барак Обама се очаква да получи топъл прием при посещението си в Австралия утре, но за всеки случай местна компания предложи да му направи застраховка срещу крокодили, предаде АФП.

Обама ще стане петият американски президент, пристигнал на посещение в Австралия, която е близък съюзник на САЩ. При двудневната си визита той ще посети столицата Канбера и град Дарвин в щата Северна територия, намиращ се в сърцето на родината на "Дънди Крокодила".

Компанията TIO обаче предложи на високия гост да го снабди със застрахователна полица срещу нападение от крокодил, която предвижда, че американският президент ще получи обезщетение от 50 000 австралийски долара (50 870 американски долара), ако бъде нападнат от влечугото.

"Това е уникален продукт за извънредни обстоятелства и сме развълнувани, че можем да издадем една от тези полици на президента Обама за времето на престоя му в Северната територия", заяви генералният директор на компанията Ричард Хардинг. Компанията, която предлага застраховки срещу нападение от крокодил повече от 20 години, се надява да връчи копие от полицата, поставено в рамка и включващо снимка на смъртоносния хищник, при посещението на Обама в Дарвин в четвъртък.

Средно по двама души умират всяка година в Австралия при нападения от соленовод.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.