1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кривоглед опосум е на път да спечели сърцата на германците

Кривоглед опосум е на път да спечели сърцата на германците

Хайди вече има над 65 000 почитатели в социалната мрежа Facebook

Три години след като полярното мече Кнут от зоологическата градина в Берлин попадна в центъра на медийното внимание, кривогледият опосум Хайди е на път да спечели сърцата на германците и вече има над 65 000 почитатели в социалната мрежа Facebook, съобщава АФП.

Малкото животинче, чиито проблеми с очите трогнаха интернет потребителите, ще има първата си публична поява в зоологическата градина в Лайпциг едва на 1 юли, уточни зоологическата градина на страницата в интернет, посветена на опосума.

Хайди, която е на две години и половина, пристигнала в Лайпциг със своята сестра близначка Найра и с мъжкия Теди през май 2010 г., съобщава зоологическата градина на страницата си в интернет. Двете сестрички са родени в Северна Каролина (САЩ).

Зоологическата градина не може да даде достоверно обяснение защо Хайди е кривогледа освен това, че лек проблем със затлъстяването може да е довел до образуване на мазнини зад очите.

Животинчето вече се сдоби с популярност след излъчването на репортаж за зоологическата градина в Лайпциг, отбелязва БГНЕС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.