1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. КЗК е отменила конкурса за преработка на Общия устройствен план на Царево

КЗК е отменила конкурса за преработка на Общия устройствен план на Царево

Методиката за оценка създава възможност непълна оферта да участва в крайното класиране

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отменила конкурса за преработка на Общия устройствен план (ОУП) на Царево след жалба на проектантската фирма "А.С.А" ЕООД, еднолична собственост на арх. Калин Тихолов, информира "Капитал Daily" в днешния си брой като се позовава на съобщение на антимонополната комисия.

Антимонополната комисия намира за основателни възраженията на "А.С.А", свързани с методиката за оценка. В документацията е записано, че участникът може да получи нула точки, ако не отговаря на даден критерий. Така се създава възможност непълна оферта да участва в крайното класиране, вместо да бъде отстранена. Незаконосъобразен е и методът за оценка на критериите "график на работа" и "разбиране на целите", мотивира се КЗК.

От МРР коментираха пред "Капитал", че все още не са решили дали да обжалват или да обявят нова процедура с оглед на това, че жалбите бавят допълнително преработката на плана. Крайният срок за нов план и екооценка към него, заложен в документацията, е краят на 2015 г. 

Отлагането на документа означава, че община Царево може да продължи практиката с одобряване на инвестиционни намерения "на парче", тъй като липсва стратегическа обща рамка със съответните зони и екологична оценка към тях, коментира изданието.

 

Етикети КЗК, Царево, ОУП
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.