1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Летни температури заплашват да унищожат новозасадените млади фиданки в Стара Загора

Летни температури заплашват да унищожат новозасадените млади фиданки в Стара Загора

Гражданите, които имат възможност, могат да "осиновят" дръвчета и в парковете, и да полагат грижи за тях, призовават от общината

Настъпилите още през април летни температури заплашват да унищожат новозасадените млади фиданки по време на пролетната залесителна кампания в Стара Загора. Гражданите, които имат възможност, могат да "осиновят" фиданки и в парковете, и да полагат грижи за тях, призовават от общината.

Новопосадените различни цветя от озеленителите на общината в централната градска част станаха обект на кражби. Много от цветята и по-малките храсти вече са изкоренени. Недобросъвестни граждани съсипват усилията за подобряване и озеленяване на градската среда, пише 7dni.bg.

Общо 318 едроразмерни широколистни дървета – брези, чинари, ясени, Гинко Билоба и каталпа, бяха засадени от звено „Озеленяване и комунални дейности” до началото на април по улиците и парковете на Стара Загора.

250 брези бяха засадени в кварталите "Железник", "Зора", парк "Тракия", парк "5 октомври", градина "Доша Николова" и по улиците "Св.Княз Борис", "Цар Калоян" "Ст. Стамболов", "Д. Наумов", "Гладстон" и "А. Марчин".

От традиционните за Стара Загора липи бяха засадени повече от 100 фиданки в подходящо отстояние по улиците "Гурко", „Ц. С. Велики", "Руски" и в крайблоковите пространства и зелените площи в града. Общинската администрация на кмета Живко Тодоров полага усилия да съхрани липата като емблематично за града дърво.

По пешеходната зона на бул. "Ц. С. Велики" вече има 16 млади чинара, разположени между старите дървета, на които беше извършена оздравителна резитба на короните. Десет едроразмерни дървета от вида "Ясен" разкрасяват старозагорската улица "Х. Д. Асенов" и бул."Ц. С. Велики". По време на пролетната залесителна кампания

40 фиданки от вида Гинко Билоба бяха засадени в квартал "Казански", по ул. "Шишман" и на ул. "Парчевич", на мястото на отрязаната опасна топола в съседство с новата автобусна спирка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.