1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Борислав Сандов откри изложба за историята на парка за мечки край Белица

Министър Борислав Сандов откри изложба за историята на парка за мечки край Белица

Танцуващите мечки остават спомен за една тъжна епоха, а с изложбата отваряме нова страница, каза д-р Венцеслава Тасева-Соколова – директор на “Четири лапи”

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов откри изложбата „Спасените: 20 години история”, посветена на парка за мечки край Белица. „Спомням си веригите, с които някога бяха оковани танцуващите мечки, и ви уверявам, че повече няма да допуснем подобно отношение”, каза министър Сандов.

Защитеното място става „Парк за мечки „Белица“ и продължава своята мисия – да спасява пострадали от човешката намеса мечки.

“Подкрепяме преобразуването на парка и това, че ще продължи да дава убежище на диви животни от вида кафява мечка, които имат нужда от грижи. Благодаря на съмишлениците от фондация „Четири лапи“, които допринасят за това да засилим чувствителността на хората към проблема и необходимостта да живеем в синхрон с останалите обитатели в природата и на планетата“, добави министър Борислав Сандов. В момента паркът е постоянен дом за 19 мечки. 

park-belica-mechki

Танцуващите мечки остават спомен за една тъжна епоха, а с изложбата отваряме нова страница, каза д-р Венцеслава Тасева-Соколова – директор на “Четири лапи”. На откриването присъстваха Димитър Иванов – директор на  „Парк за мечки „Белица“, Георги Георгиев – председател на Столичния общински съвет, служители на парка и любители на животните.

Експозицията съдържа снимки от създаването на парка до днес, които разказват историите на мечките в него, отразяват визуално и хронологично дейността на парка от създаването му досега и показват последните танцуващи мечки у нас. Фотосите са представени в 60 табла. Изложбата беше открита официално в сряда на моста на влюбените при НДК и ще продължи до 5 май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.