1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Ивелина Василева се срещна с комисаря по изменение на климата Мигел Ариас Канете

Министър Ивелина Василева се срещна с комисаря по изменение на климата Мигел Ариас Канете

Министрите обсъдиха предложението за Решание за създаване на резерв за пазарна стабилност

В рамките на заседанието на Съвета на министрите по околна среда, което се провежда в Брюксел, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева се срещна с комисаря по изменение на климата Мигел Ариас Канете. 

В края на разговора комисар Канете заяви, че България ще е една от първите 
държави, които ще посети, като планира официална визита в края на месец февруари или началото на месец март 2015 г. 
 
На заседанието на Съвета министрите приеха общ подход по предложението за директива за ограничаване на емисиите във въздуха на определени замърсители, изпускани от средни горивни инсталации. Пет държави членки, сред които и България, се въздържаха от подкрепа на общия подход. За нас е необходимо извършването на допълнителни анализи на инсталациите на територията на страната, ползващи мазут, и  техните възможности за привеждане в съответствие с изискванията на законодателното предложение. 
 
Министрите обсъдиха и предложението за Решание за създаване на резерв за пазарна стабилност, като стъпка в структурната реформа на Европейската схема за търговия с емисии. България заяви своята позиция Резервът да влезе в сила от 2021 г. с оглед гарантиране дългосрочните интереси на индустрията и предотвратяване на рязкото покачване на цените на квотите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.