1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Карамфилова: По пътя към декарбонизация няма да се направи компромис с опазването на околната среда

Министър Карамфилова: По пътя към декарбонизация няма да се направи компромис с опазването на околната среда

Сега е време за взимане на конкретни решения

„Целта е една и тя е постигане на декарбонизация на българската икономика до 2050 г. Сега е време за взимане на конкретни решения, за общи позиции, да начертаем ясен път, по който да вървим, така че да имаме устойчиви решения, за да постигнем устойчиви резултати и да гарантираме устойчивото бъдеще на нашата страна.“ Това каза министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова на кръглата маса на тема „Българската енергетика – Стратегия 2023-2053“, организирана от Министерството на енергетиката.

Министър Карамфилова изтъкна, че зад всеки от приоритетите, които Министерството на енергетиката очертава в новата енергийна стратегия на България до 2053 г., стоят инвестиционни намерения. Всяко от тях ще бъде пречупено ясно и категорично през призмата на екологичното законодателство, така че от гледна точка на опазването на околната среда компромис няма да се направи.

„Предстои много работа, работа в партньорство. Аз благодаря на министъра на енергетиката за това, че той не подценява въпроса за отговорностите в областта на опазването на околната среда. Напротив, водещи са именно аргументите, как да постигнем тази декарбонизация при строго спазване на екологичното законодателство" - каза министър Карамфилова в заключение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.