1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова участва в Деветата министерска конференция „Околна среда за Европа“

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова участва в Деветата министерска конференция „Околна среда за Европа“

В нея участват повече от 1000 делегати от над 60 страни

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова участва в Деветата министерска конференция „Околна среда за Европа“, която се провежда днес и утре в Кипър и отбелязва 30 години сътрудничество в областта на околната среда в паневропейския регион. В нея участват повече от 1000 делегати от над 60 страни. Първата министерска конференция е проведена през 1991 година в Чехия, а България е домакин на третата, която се проведе в София през 1995 г.

konferenciq-kipar

В приветствието си министър Карамфилова заяви, че на Третата министерска конференция в София, министрите подчертават един основен принцип - необходимостта от интегриране на екологичните съображения във всички секторни политики, така че икономическият растеж да се осъществява в съответствие с принципите на устойчивото развитие. „Щастлива съм да кажа, че този принцип заема все повече и повече място и сега можем да го видим в основите на настоящата европейска политика. Това е голям успех, но не трябва да спираме работата си в този форум. Свидетели сме на заплахи за човечеството, екосистемите и биоразнообразието, които все още трябва да бъдат решени”, заяви още министър Карамфилова.

Конференцията продължава и в утрешния ден с панели, свързани с работата по устойчива инфраструктура в района и прилагане на принципите на кръговата икономика към устойчивия туризъм.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.