1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министерският съвет одобри средства за дейности по опазване на околната среда

Министерският съвет одобри средства за дейности по опазване на околната среда

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 8 584 747 лева по бюджета на Министерство на околната среда и водите за 2021 г. за нуждите на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС). Средствата ще бъдат използвани за разплащане на договори, свързани с изпълнението на проект „Анализи и проучвания на видове и природни местообитания, предмет на докладване по чл.17 от Директивата на местообитанията и чл. 12 от Директивата за птиците“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“.

Допълнителните трансфери по бюджета на Министерството се осигуряват за сметка на средствата по сметката на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) постъпили преди 24 юни 2016г., представляващи остатък от приходите от продажба на квоти за емисии на парникови газове от инсталации чрез търг съгласно Закона за ограничаване изменението на климата.

При верификация на извършените разходи от страна на УО на Оперативна програма “Околна среда” средствата ще бъдат възстановени на ПУДООС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.