1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Моментните стойности не показват влошаване качеството на въздуха над Русе от пожара на територията на съседна Румъния

Моментните стойности не показват влошаване качеството на въздуха над Русе от пожара на територията на съседна Румъния

Гъсти облаци дим са забелязани днес в западните части на гр. Гюргево

Към момента няма влошаване качеството на атмосферния въздух (КАВ) вследствие на възникналия инцидент на територията на гр. Гюргево в съседната Република Румъния днес. Моментните стойности на следените атмосферни замърсители в периода 13:00-14:00 часа не показват отклонения от нормалните за сезона стойности.

Гъсти облаци дим са забелязани днес към 12:50 часа в западните части на гр. Гюргево. Сигнализиран е областният управител на област Русе. По получена в Областна администрация информация, вследствие на горящи  в близост стърнища се е запалила изолация на тръбопроводи на топлофициращото дружество в Гюргево. Силният североизточен вятър в момента на инцидента е предизвикал разпалване, но димните газове не са достигнали до територията на гр. Русе.

Наличието на силен вятър предпоставя по-добро разсейване на отделящите се димни газове. Екоинспекцията следи данните за КАВ и овладяването на инцидента. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.