1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Н. Пр. Джеймс Уорлик и зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов засадиха бяла ела в природен парк „Българка”

Н. Пр. Джеймс Уорлик и зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов засадиха бяла ела в природен парк „Българка”

Посланикът на САЩ поздрави зам.-министър Костов за изцяло новия Закон за горите

Посланикът на САЩ в България Н. Пр. Джеймс Уорлик, зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов и главният секретар на ИАГ инж. Валентина Маринова участваха в празничните събития за „Седмицата на гората” в Габрово. „Тази година Седмицата на гората преминава под знака на промените, предвид новия Закон за горите, който влиза в сила от 8 април”, заяви зам.-министър Костов при официалното откриване на празника в природен парк „Българка”. Той пожела и на „Добър час” на новооткрития там демонстрационен център „Българка”.

„Горите са едно от нещата, които правят България скъпоценно място”, заяви Н. Пр. Джеймс Уорлик. Той поздрави зам.-министър Костов за добрата работа по новия Закон за горите.

Посланикът на САЩ, зам.-министър Костов и главният секретар на ИАГ инж. Валентина Маринова наградиха победителите в конкурса за литература, изобразително изкуство, фотография и мултимедийни презентации под мотото "Мечтите на една гора", организиран от Дирекцията на Природен парк "Българка".

След официалната част Н. Пр. Джеймс Уорлик и доц. Георги Костов засадиха бяла ела в природен парк „Българка”.  Бялата ела е сред иглолистните видове, които рядко се срещат и могат да се видят в горите.

Главният секретар на ИАГ инж. Валентина Маринова също засади дръвче и постави къщичка за птици в двора на демонстрационен център „Българка”.

Официалните лица посетиха и село Поток, където им беше показана адапционна волиера за освобождаване на птици в природата, преминали лечение. Там беше демонстрирано поставянето на три мишелова, които да се адаптират към естествената среда, за да може след дни да бъдат пуснати.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.