1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. На 9-тата изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия ще има различни зелени технологии

На 9-тата изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия ще има различни зелени технологии

Снимка:

Събитието е специализирано за Югоизточна Европа

Енергетиката и ресурсната ефективност са едни от ключовите моменти в Иновационната стратегия за интелигентна специализация на ЕК за периода 2014-2020 г. През следващите години предстои “революционализиране” на енергийните системи чрез инвестиции в иновации, които ще превърнат зелените енергийни източници във финансово привлекателнен сегмент. Глобалният пазар на екотехнологии се оценява на 1.15 трилиона евро на година, а през 2020 г. се очаква да достигне около 2 трилиона евро. От нас зависи дали да станем част от този развиващ се пазар или ще бъдем само странични наблюдатели.

София ще се превърне отново в зелена европейска столица. Тя ще е домакин на 9-тата Изложба и конгрес за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа, които се  организират от Виа Експо (29-31 май, ИЕЦ). Целта на изявата е да представи състоянието на пазара, да идентифицира проблемите и очертае стъпките, които трябва да извървим за осигуряване на устойчиво развитие.

Посетителите ще имат възможност да видят разнообразен микс от зелени енергийни технологии на водещи чуждестранни и български компании.
Соларната енергия традиционно провокира най-голям интерес, като фокусът ще бъде върху автономните, сградно интегрирани и покривни системи.  

Вижте повече подробности по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.