1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над 10 км рози са засадени по пловдивските булеварди през миналата година

Над 10 км рози са засадени по пловдивските булеварди през миналата година

Снимка:

Предстои да се изгради система за напояване

Над 10 км рози са засадени по пловдивските булеварди през миналата година. Това съобщи шефът на общинското предприятие „Паркове и градини" Стоян Алексиев в студиото на Дарик радио.

Цветята са поставени в средните ивици на булевардите „6-и септември", „Цар Борис III Обединител" - около Панаира, „Никола Вапцаров", „Санкт Петербург" - от надлез Родопи до ВСИ, бул. „Мария Луиза" - от центъра до бул. „Източен" и по цялата дължина на бул. „България". Предстои да се изгради система за напояване и да се засадят рози в западния край на бул. „България" след жп линията.

Целият бюджет на ОП „Паркове и градини" е около 6 млн. лева. Освен засаждане на цветя, храсти и дървета, служителите на предприятието извършват санитарна сеч, както и почистване на река „Марица". Това коства съвсем малко средства, добави Алексиев и уточни, че за премахване на растителност в коритото са отделили около 80 000 лева.

Шефът на общинската фирма каза, че в близките две-три седмици предстои да се поставят още екзотични растителни видове из града, но реши да запази в тайна от пловдивчани на кои места ще бъдат те.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.