Над 10 км рози са засадени по пловдивските булеварди през миналата година

Снимка:

Предстои да се изгради система за напояване

Над 10 км рози са засадени по пловдивските булеварди през миналата година. Това съобщи шефът на общинското предприятие „Паркове и градини" Стоян Алексиев в студиото на Дарик радио.

Цветята са поставени в средните ивици на булевардите „6-и септември", „Цар Борис III Обединител" - около Панаира, „Никола Вапцаров", „Санкт Петербург" - от надлез Родопи до ВСИ, бул. „Мария Луиза" - от центъра до бул. „Източен" и по цялата дължина на бул. „България". Предстои да се изгради система за напояване и да се засадят рози в западния край на бул. „България" след жп линията.

Целият бюджет на ОП „Паркове и градини" е около 6 млн. лева. Освен засаждане на цветя, храсти и дървета, служителите на предприятието извършват санитарна сеч, както и почистване на река „Марица". Това коства съвсем малко средства, добави Алексиев и уточни, че за премахване на растителност в коритото са отделили около 80 000 лева.

Шефът на общинската фирма каза, че в близките две-три седмици предстои да се поставят още екзотични растителни видове из града, но реши да запази в тайна от пловдивчани на кои места ще бъдат те.