1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над 540 участници от цялата страна се включиха в конкурса “Дивият свят на България”

Над 540 участници от цялата страна се включиха в конкурса “Дивият свят на България”

Снимка:

Снимка на изключително рядката врабчова кукумявка спечели голямата награда

От 17 до 30 ноември 2010 г. на пешеходния мост на НДК ще бъдат изложен най-добрите фотографии в конкурса “Дивият свят на България”.

Победителите в надпреварата, организирана от Списание 8, в партньорство с ОББ и Булфото, бяха отличени на специална церемония. Конкурсът имаше за цел да представи пред любителите на дивата природа автентични и интересни снимки на най-различни животни от България. В него се включиха над 540 участници от цялата страна, изпратили повече от 2345 фотографии за категориите „Диви животни”, „Птици” и „Макрофотография”.

Снимка на изключително рядката врабчова кукумявка спечели голямата награда от фотоконкурса. Авторът Николай Стайков по неповторим начин е запечатал нежното миниатюрно създание, което достига едва 16 сантиметра дължина. То е сред най-застрашените видове у нас.

От деня след връчването на наградите до края на ноември фотографиите-победители, както и останалите най-добри кадри на дивата природа, ще бъдат изложени на открита изложба на “моста на въздишките”.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.