1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Natiоnal Geografic Channel хареса филм за тайните на Родопите

Natiоnal Geografic Channel хареса филм за тайните на Родопите

Той е изработен по поръчка на община Момчилград

Natiоnal Geografic Channel прояви интерес към документалния филм „Тайните на Родопите", сниман по поръчка на община Момчилград.  Той е изработен по поръчка на община Момчилград и бе представен в общинския център вчера. Лентата е на известната кинорежисьорка Мая Вапцарова и представлява разказ за тайните на светилището на Орфей край момчилградското село Татул, за Харман кая и Вкаменената гора, които са известни на научната общност, но не са познати на масовия турист. „Очаквам филмът да очарова туристите, да се превърне в най-добрата покана за посещение на общината и на областта, каза кметът на община Момчилград Ердинч Хайрула по време на представянето на филма в общинския център.

„Публиката наистина ме трогна, видях в очите на хората, че харесаха филма. На премиерата  ми беше трудно да говоря, защото толкова много хора ме гледаха очаквателно. Благодаря на всички, които ми помогнаха, защото  не е леко да се направи документален филм за събития, чиито пътеки са изгубени във времето", каза Мая Вапцарова.

Филмът „Тайните на Родопите" вече е представен пред публика в Холивуд и на фестивал в Словакия, след който е била отправена покана за представяне на лентата от  Natiоnal Geografic Channel.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.