1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Националната изложба за цветя „Флора” в Бургас ще се проведе от 30 април до 7 май

Националната изложба за цветя „Флора” в Бургас ще се проведе от 30 април до 7 май

Снимка:

До 20 април се приемат заявки за участие

Тази година Националната изложба за цветя с международно участие „Флора Бургас” 2013 очаква своите посетители в дните от 30 април до 7 май. До 20 април се приемат заявки за участие. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Изложбата традиционно се провежда под патронажа на кмета на община Бургас. Нейното мото е „Природа - Човек - Хармония”. Експозицията обхваща демонстрация на аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника. Връчването на присъдените от журито награди е насрочено за 2 май от 10.00 часа в Заседателната зала на община Бургас.

Изложбата цели популяризиране на българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустрояването, озеленяването, опазването на природната среда, благоустрояването и естетизирането на населените места. Тя изпълнява и допълнителни задачи, свързани с развитието на цветарството, генетиката и селекцията, обогатяването на местната флора с нови видове, сортове, повишаване на декоративните качества на растителността в интериора и екстериора.

Право на участие във „Флора Бургас” имат всички български и чуждестранни специализирани фирми, стопанства, разсадници, оранжерии, кооперации, дружества, фирми и частни любители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.