1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Най-ниските температури през февруари ще стигат до минус 17 градуса

Най-ниските температури през февруари ще стигат до минус 17 градуса

Сумата на валежите се очаква да бъде над нормата

Най-ниските температури през февруари ще бъдат между минус 17 и минус 12 градуса, в отделни котловини - до около минус 20 градуса, главно през първото десетдневие на месеца. Това съобщи метеорологът в НИМХ-БАН Иван Цоневски предаде БТА. По думите му, най-високите температури през февруари ще бъдат между 13 и 18 градуса и се очакват през втората половина на месеца.

Средната месечна температура се очаква да бъде около и над нормата, а сумата на валежите - над нормата. През първите дни от месеца с умерени и силни ветрове от север ще нахлува студен въздух. Очакват се значителни снеговалежи и образуване на нова снежна покривка. Впоследствие през втората половина от първото десетдневие, ще се установи мразовито време, отново с много ниски температури, но без съществени валежи.

В началото на второто десетдневие ще настъпи постепенно повишение на температурите. Ще се установи сравнително топло и влажно време, което ще се задържи и в началото на третото десетдневие. Впоследствие ще настъпи понижение на температурите и през последните дни на месеца ще бъде относително по-студено. Според климатичната справка на НИМХ-БАН, нарастването на продължителността на деня през февруари води до увеличаване на слънчевото греене и до намаляване на мрачните дни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.