1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Най-ниските температури у нас през януари ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса

Най-ниските температури у нас през януари ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата

Най-ниските температури у нас през януари ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, а най-високите - между 10 и 15 градуса. Това съобщи за БТА Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

През януари се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която в Северна България и по високите полета е между минус 3 и 0 градуса, по Черноморието, в Горнотракийската низина и по долината на река Струма - от 0 до 3 градуса, а в планинските райони - между минус 8 и минус 3  градуса. Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която е между 30 и 60 литра на квадратен метър, а в планините и в най-южните райони - между 60 и 110 литра на квадратен метър.

Първият месец на годината ще започне със студено време, без валежи, прогнозира метеорологът. Ще бъде и слънчево. Бързо ще се затопли, а към 4 януари ще се усили и вятърът от югозапад. Ще се заоблачи. През периода 5-10 януари ще се създаде и валежна обстановка. Временно спиране на валежите ще има в началото на второто десетдневие. Впоследствие отново ще се създадат условия за превалявания в Северна България, предимно от сняг, а в Южна - от дъжд, който ще преминава в сняг. В началото на третото десетдневие ще застудее чувствително. Валежи не се очакват. Впоследствие температурите ще се повишат и отново ще има вероятност за валежи.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.