НДК е домакин на второто международно изложение BIO&ECO EXPO

В изложбата ще участват производители и търговци на биологично сертифицирани, екологично чисти и натурални продукти

От 14 до 17 септември НДК ще е домакин на второто международно изложение за здравословни храни BIO&ECO EXPO, организирано от Българската Търговско-промишлена палата (БТПП).

В изложбата ще участват производители и търговци на биологично сертифицирани, екологично чисти и натурални продукти – храни, напитки, натурална козметика, еко облекла и мебели, „зелени” офис консумативи, соларни аксесоари. Ще бъдат представени нови тенденции в строителството на био хотели и възможности за развитие на еко туризма.

Посетителите ще могат да видят био мармалад от арония, екологични перилни и почистващи препарати,  соларно зарядно за лаптоп, „живи” 3D пъзели за най-малките, играчки от еко пластмаса, устройства за защита от GSM и Wi-fi радиация, супер храни от Перу, Индия и Китай и други продукти, щадящи околната среда.

В рамките на изложението ще се проведе вторият био форум на тема „Качество и сертификати по пътя към потребителя”. Участниците в него ще научат защо био сертификатите са необходими, замърсени ли са почвите в България, защо био продуктите са предимно от чужбина и защо етикетът „био” не е достатъчен, за да бъде спечелено доверието на потребителите. Производители и търговци ще обсъдят проблемите пред бизнеса с био продукти и причините за неуспеха на някои био магазини.

С информационен щанд ще участва Министерството на земеделието и храните за представяне на Програмата за развитие на селските райони. Експерти от министерството и от Държавен фонд „Земеделие” ще информират гражданите за различните начини за инвестиции и финансиране по програмата, както и за новостите по мерките, засягащи биологичното земеделие.

Официалното откриване на изложението ще бъде направено от земеделския министър Мирослав Найденов на 14 септември 2011 г. в 13:00 ч.

Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар