1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. НЕК ще инвестира в проекти за възобновяема енергия

НЕК ще инвестира в проекти за възобновяема енергия

От Българската ветроенергийна асоциация предупреждават за конфликт на интереси

Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) приветства съобщението от Националната електрическа компания (НЕК), че НЕК ще инвестира в проекти за възобновяема енергия. БГВЕА счита, че това е важна стъпка към диверсификацията на енергийния микс на НЕК. Това сочи, че НЕК оценява важността и ползите от възобновяемата енергия.

Въпреки това е нужна повишена предпазливост. Планираните инвестиции на НЕК в областта на възобновяемата енергия трябва да бъдат предприети внимателно. Това е необходимо за овладяването на конфликт на интереси между НЕК и клиентите й в областта на възобновяемата енергия, с които НЕК би могла да се конкурира. БГВЕА и членовете й са готови да подкрепят НЕК по конструктивен начин при уреждането на този конфликт на интереси.

БГВЕА смята, че предложението на НЕК за спиране на присъединяването на проекти може да се окаже конфликтна зона. За да се адресира този въпрос, БГВЕА е готова да се включи в конструктивен диалог с НЕК за намирането на взаимно приемлив механизъм за напредък в развитието на възобновяемата енергия в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.