1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Необичайно за Истанбул студено време и снеговалеж затрудняват живота в мегаполиса

Необичайно за Истанбул студено време и снеговалеж затрудняват живота в мегаполиса

Температурите паднаха под минус 3 градуса

Необичайно за Истанбул студено време и снеговалеж затрудняват живота в мегаполиса. Температурите паднаха под минус 3 градуса, което се смята за много студено. От вчера вали сняг, по високите места се образува снежна покривка, има поледици. Машините и екипите на Истанбулската голяма община не смогват да разчистят пътищата. Хиляди хора стояха с часове по спирките, тъй като голяма част от автобусите на градския транспорт не се движеха. Сняг вали и на Принцовите острови, където подобно нещо почти не се случва. Духа силен вятър и в някои райони на града вилнее снежна буря, информира БНР.

Валийството обяви днес ваканция за учениците от началния и средния курс. Хората с увреждания също ще бъдат в отпуск. Отменени са полетите на Турските авиолинии за редица европейски страни. Днес в Истанбул се очаква по-голямо  застудяване и още сняг.

Над 20 сантиметра е снежната покривка в района на граничния пункт Дерекьой-Малко Търново. След известно прекъсване бе отворен пунктът Хамзабейли-Лесово, но има задръствания по трансевропейската магистрала от Одрин за Истанбул.

Въпреки студеното време, в село Шириндже в Анадола, пристигнаха хиляди хора от Турция и от чужбина. Според слуховете на основата на календара на маите, само то и още едно село във Франция ще останат незасегнати от предстоящия край на света, който се очаква около 14 часа днес. Онези, които няма къде да се подслонят, защото в Шириндже няма хотели, палят огньове, за да се стоплят.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.