1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Незабавна реакция на Регионална дирекция по горите – София след сигнал за незаконно бране на боровинки

Незабавна реакция на Регионална дирекция по горите – София след сигнал за незаконно бране на боровинки

Снимка:

През следващия месец са предвидени интензивни проверки за този вид незаконни прояви

Екип на Регионалната дирекция по горите – София реагира незабавно на сигнал на младежката природозащитна организация – НЕМО, за незаконно бране на черна боровинка в района на Златишко-пирдопската част на Стара планина, в подножието на връх „Паскал" и местността „Коритата".

ИАГ

"Изключително сме благодарни за светкавичната реакция на служителите на РДГ София, които незабавно се отзоваха на нашият сигнал, съставиха актове на нарушителите и по този начин предотвратиха поражения върху черната боровинка " – споделиха от Сдружение "НЕМО".

Активният сезон за бране на черна боровинка е в самото начало. В момента част от плодовете  са още зелени. През следващия месец са предвидени интензивни проверки за този вид незаконни прояви.

„Всеки ден екипи на Дирекцията ще присъстват на местата с най-интензивни нарушения, каквато е практиката и през минали години", коментира инж. Стоян Тошев, директор на РДГ София. 

Съгласно Закона за горите, санкцията за незаконно бране на плода е от 50 до 500 лв. През миналата година наложените глоби са за 1500 лв. Инспекторите на дирекцията са задържали 150 кг. боровинки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.