1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. НИМХ: Днес ще бъде облачно с максимални температури от 10 до 15 градуса

НИМХ: Днес ще бъде облачно с максимални температури от 10 до 15 градуса

Атмосферното налягане ще е значително по-ниско от средното за месеца

Днес ще бъде облачно. От запад ще завали дъжд. Привечер с понижението на температурите валежите по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг. През нощта в почти цяла Северна България вече ще превалява сняг. В Източна България ще се усили южният вятър и мъглите по Черноморието ще се разсеят. Максималните температури там ще достигнат 13°-15°, докато в Западна ще останат значително по-ниски, между 5° и 10°, в София 7°. Атмосферното налягане ще е значително по-ниско от средното за месеца. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция "Фокус".

По Черноморието ще е по-често със значителна облачност. Едва привечер ще започне да превалява дъжд. Ще духа силен южен вятър. Топло, с максимални температури до 12°-14°. Вълнението на морето ще е до умерено 3-4 бала.

В планините ще е облачно. В западната половина от страната още преди обяд ще завали - предимно сняг. В по-източните райони преваляванията ще започнат по-късно през деня, където вятърът по билата ще се задържа от юг силен и бурен. В Западна България максимална температура на 1200 м около 5°, на 2000 около 0°. По-късно през деня температурите бързо ще се понижават. Над Родопите и Източна Стара планина ще са с 2-4 градуса по-високи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.