1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. НИМХ: Днес все още на много места ще продължи да превалява сняг, в източните и южни райони – дъжд

НИМХ: Днес все още на много места ще продължи да превалява сняг, в източните и южни райони – дъжд

Максималните температури ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 10-13°

Днес преди пладне все още на много места ще продължи да превалява сняг, в източните и южни райони – дъжд, но постепенно валежите ще отслабват и ще спрат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина умерен, но до края на деня ще отслабне и ще стихне. От юг-югозапад ще настъпи процес на разкъсване и намаление на облачността. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Преди обяд все още ще превалява дъжд, но в процес на спиране. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, температурите ще се понижат, а облачността ще се разкъса. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

В планините преди обяд все още ще превалява сняг, но след обяд валежите ще спрат, а над Рило-Родопската област и облачността ще се разкъса и намалее. По билата ще продължи да духа силен югозападен, а в ниските планински райони запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.