1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нона Караджова: На 3,5 млрд. лева възлиза осигуреното финансиране по ОП „Околна среда"

Нона Караджова: На 3,5 млрд. лева възлиза осигуреното финансиране по ОП „Околна среда"

97 на сто от тях вече са договорирани от общините

На 3,5 млрд. лева възлиза осигуреното финансиране по Оперативна програма „Околна среда", като 97 на сто от тях вече са договорирани от общините или 3,2 млрд. лева. Това съобщи в Созопол министърът на околната среда и водите Нона Караджова, цитирана от Дарик радио.

С кмета на морския град Панайот Рези министерството подписа договор за изграждането на пречиствателна станция, която ще обслужва Созопол и Черноморец.

През 2004 година беше направена първата копка на инфраструктурата. Осем години по-късно с подписването на договора за проекта на стойност 78 млн. лв. се слага край на сагата с пречиствателната станция за следващите 50 години. Средствата са осигурени по Оперативна програма „Околна среда", а община Созопол ще вложи в инфраструктурата още близо 2 млн. лв. Проектът ще бъде окончателно завършен през 2014 година. Дотогава ще бъде финализирано изграждането на всички пречиствателни станции в районите с над 10 000 еквивалент жители.

По думите на министър Караджова за следващия програмен период приоритет ще бъдат още пет пречиствателни станции в по-малките населени места.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.