1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нона Караджова ще направи проверка на строителството на водната инфраструктура на Пирдоп

Нона Караджова ще направи проверка на строителството на водната инфраструктура на Пирдоп

Снимка:

Мероприятието ще се проведе на 18.09.2012 г.

Министър Нона Караджова ще направи проверка на строителните дейности по изграждане на водната инфраструктура на град Пирдоп. Строителството е по проект „Изграждане на ПСОВ с извън площадкови съоръжения и мрежи, доизграждане и реконструкция на канализационна мрежа с реконструкция на съпътстваща водопроводна мрежа", който се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.". Стойността му е 44 млн. лева. Мероприятието ще се проведе на 18.09.2012 г., от 10.00 часа, в сградата на читалище „Напредък", град Пирдоп.

По проекта се предвижда изграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/, към която ще бъдат включени около 10 хиляди жители. По този начин ще се предотврати замърсяването на р. Пирдопска. Ще бъде изградена общо 30 км канализационна мрежа и 16 км водопроводна мрежа. С предвидените инвестиционни мерки ще се намалят загубите на питейна вода, ще се подобри качеството й, както и ще се ограничи загубата на вода във водопроводната система.

Същият ден, министър Караджова символично ще отбележи подписването на договори по приоритетна ос 1 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в населени места" на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г." с кметовете на общините Ботевград, Аксаково, Стамболийски, Мездра, Карлово, Ямбол, Бяла /Русенско/, Кубрат, Шумен и Луковит.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.